Betongtaksfärg

Taket ser nytt ut!                                                                    

Sköt om ditt hus i tid och spara pengar!

Regelbundet underhåll av en fastighet är en billig investering. Hagmans har en lång erfarenhet och våra produkter har genom åren använts flitigt av både proffs och ”gör-det-självare”. Vi är därför väl förtrogna med de hårda krav som måste ställas på en bra produkt.

En målning förlänger livslängden, skyddar taket och höjer värdet på fastigheten.                                    

Har du ett tak med betongpannor som börjar komma till åren är det hög tid att göra en kontroll. Ingen försäkring ersätter läckageskador som orsakas av bristande underhåll. Väntar du för länge kan skadorna bli mycket kostsamma.

 

 

Tre viktiga punkter

God vidhäftning. För att få ett fullgott långtidsskydd är det viktigt att underhållsprodukten samverkar med underlaget på bästa möjliga sätt.
 
Vattenbeständighet. Taket måste stå emot vädrets makter och även tåla kraftig vattenbegjutning under längre tid. Det måste även stå emot de vattensamlingar som ofta bildas i svackor och rännor. Hagmans underhållsprodukter för tak är noga testade för att klara hårda förhållanden.
 
Väderbeständighet. Taket påverkas av solljuset och även av de föroreningar som finns i luften t.ex. rökgaserna från skorstenen. Hagmans produkter är starka och tåliga och ger ett fullgott skydd under många år.

Produktbeskrivning Betongtaksfärg:                                

Användningsområde:

Hagmans Betongtaksfärg används på tak av betong t.ex. betongpannor. Färgen förlänger takets livslängd samtidigt som den får taket att se nytt ut.

Gör så här:

Förbehandling

Underlaget skall vara rent, torrt, fast och lämpligt för målningsbehandling. Tvätta ytan med Hagmans Tak/Fasadtvätt. Laga sprickor och hål med Hagmans Golvspackel.

 

Applicering

Vädret måste vid appliceringen vara stabilt utan regn.

Med spruta är det lätt att applicera rätt mängd Betongtaksfärg. Exempel på lämplig spruta är, Wagner PS 3.29 eller PS 3.31 försett med lämpligt munstycke. För ”gör-det-självare” fungerar även enklare sprutor, t.ex. Wagner Project Pro 117 eller 119. Det går även bra att använda pensel eller roller.

Applicera färgen i 2 skikt. Späd färgen med 10-20% vatten vid målning av första skiktet. Materialåtgången varierar beroende på ytans struktur. Grov struktur och poröst underlag ökar åtgången. Torktid mellan strykningar är 1-6 timmar beroende på temperatur och luftfuktighet.

Arbetsredskap tvättas med vatten innan materialet torkat.

Åtgång:

3-6 m2/liter och skikt

 

Klicka här för att komma till kulörkartan


Gå till produkten

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår