Sprayfärg

Hagmans Sprayer | Mercalin | Tekniska Sprayer | Belton | Multona | Auto K | Spray Max | Tillbehör

 

Sprayfärg och lack har en mängd olika användningsområden. Oavsett av vad du ska använda din färg till har vi lösningen hos oss. Hagmans är Sveriges största distributör av sprayfärg, hos oss hittar du över 1200 artikelnummer i ett sortiment som sträcker sig från mattsvart till tvåkomponentiga speciallacker.

Hagmans: En serie högklassiga sprayfärger. Serien innehåller allt du behöver för en lyckad målning på alla sorters underlag såsom plåt, aluminium, galvaniserat stål, plast mm. Hela vägen från rengöring till rostskydd, grundmålning, målning / spraylackering, samt klarlack.
Serien innehåller även Motorfärg, Värmefärg, Fälgfärg, Bromsoksfärg, Märkspray och Linjemarkeringsspray.
Hagmans har även tre stycken tekniska sprayer: Fläck- och etikettborttagning, Spraylim och Sprayfett

Belton: Användarvänliga sprayfärger med utmärkta målningsresultat för hem och industri. Välj mellan grundfärger för det optimala förarbetet, över 200 RAL-kulörer, effektsprayer som ex. bronslack och graniteffekt samt vattenburen spray.

Multona: I vårt Multona-sortiment finns färger som matchar över 10 000 olika billacker. Använd sökverktyget här för att hitta färg som matchar lacken på din bil.

SprayMax: En serie sprayprodukter anpassad för proffsen i t.ex lackverkstäder. SprayMax-serien innehåller både enkomponentiga och tvåkomponentiga produkter. Allt från grundfärger till klarlack. 2K Klarlack spray är en populär produkt som klarar av t.ex diesel- och bensinspill.I SprayMax-sorttimentet finns produkterna du behöver för en godkänd lyktrenovering (Headlight repair) samt de produkter som behövs för en lyckad Spot repair.

Osäker på vilken typ av färg eller lack du behöver använda? Hör med oss så hittar vi lösningen för dig och/eller dina kunder. info(a)hagmansnordic.com

Återförsäljare av sprayfärgerna finner ni här. 

 

Tips på hur du lyckas med din spraymålning!

Fem steg för en lyckad spraymålning!

Det är endel att tänka på för att lyckas med lackering. Följ våra 5 steg så får du de bästa förutsättningarna för att nå det resultat du önskar!

1.  Rengör
Rengör alltid innan arbetet påbörjas. Silikonborttagning tar bort all smuts och silikoner. Använd före och efter slipning för att lyckas med din lackering.

2.  Skydda
Ska du lacka på plåt? Börja med rostskyddsprimer. Välj mellan Epoxy,  Etchprimer eller 1K Rostskydd beroende på material.
Ska du måla på plast ska du använda t.ex. Hagmans Plastprimer för bästa vidhäftning.


3.  Grunda
Innan du målar med kulörfärg ska du grundmåla med grundfärg, då framhävs kulören tydligare. 
(Ex. Gul färg = ljus grund)

4.  Måla nu med Sprayfärg
Nu är det dags för kulörfärg. Använd Multona eller SprayMax till bil och Hagmans eller Belton RAL till övrig spraymålning. Oavsett vilken färg du väljer får du en snabb torktid och utmärkt täckförmåga.

5.  Klarlacka
Klarlack ger ett ökat skydd och mer djup i kulören. Hagmans har både blank och matt klarlack. Vissa lacker, t.ex. metallicfärger och vattenburna färger kräver klarlack. För bästa skydd använd SprayMax 2K klarlack som tål bensin och starkare avfettningsmedel.


• Tänk på att rengöra noga och avsluta med Silikonborttagning
• Sträva efter att alltid få en mjuk övergång till befintlig lack
• Lägg flera tunna skikt korsvis på 25cm avstånd
• Större ytor lackas bäst med ett munstycke som ger en bred sprutbild 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår