Hålrum

Det viktigaste med ett tunnflytande rostskydd är att det är penetrerande och kryper långt in i alla hålrum och skrymslen. Detta är lika viktigt som att det skall ge ett gott rostskydd, vilket vi fokuserat på när vi utvecklat Carosol TO3.

Carosol Tunnflytande Rostskydd TO3
Tunt rostskyddsmedel med vattenundanträngande egenskaper och marknadens bästa penetrerande egenskaper. Används vid rostskyddsbehandling av bilens slutna hålrum som t.ex. invändigt i balkar, dörrar, tröskellådor etc. Även lämplig som primer under Tjockflytande Rostskydd F40.

Underrede

För att skydda hjulhus och underrede mot mekanisk påverkan skall dessa behandlas med Tjockflytande Rostskydd F40 eller Underredsmassa.För bästa rostskydd skall obehandlade ytor alltid behandlas med Carosol TO3 före tjockflytande rostskydd F40 eller Underredsmassa.

Carosol Tjockflytande Rostskydd F40
Tjockt rostskyddsmedel avsett att användas till rostskyddsbehandling av t.ex. bilens underrede och stänkskärmar. Även lämplig att använda som rostskydd av olika föremål inom industrin. Lämpligt som grund för Hagmans Underredsmassa.

Underredsmassa
Asfaltsbaserad massa för rostskydds- och ljuddämpande beläggning av t.ex. bilens underrede, i stänkskärmar m.m. Hagmans Underredsmassa står mycket väl emot kemikalier som kallavfettning.

Stenskottsskydd

På bilens mest utsatta ställen bör man lägga ett lager för skydd mot stenskott, där vår Body Elastic är den bästa produkten att tillgå. Viktigt att notera är att alla stenskottsskydd skall läggas ovanpå ett bra rostskydd tex Hagmans Rostskydd på spray eller Rostskyddsprimer på burk. Båda finns i rött och grått.

Rostskyddsgrund/primer
Hagmans Rostskyddsgrund/primer används som rostskyddsprimer på plåtytor som skall beläggas med Body, Bodyspray eller Body Elastic stenskottsskydd eller täckmålas.

Carosol Bodyspray
Stenskottsskydd för bilens tröskellådor, front- och slutplåt, skärmkanter etc. Tål tvätt med avfettnings-medel samt är överlackeringsbar med billack. 

Carosol Body
Stenskottsskydd för bilens tröskellådor, front- och slutplåt, skärmkanter etc. Tål tvätt med avfettningsmedel samt är överlackeringsbar med billack.

Carosol Body Elastic
Vårt bästa stenskottsskydd är Body Elastic som är fritt från organiska lösningsmedel och används som stenskottsskydd för bilens mest utsatta delar såsom tröskellådor, front- och slutplåt, skärmkanter etc.

Vaxbaserade

Våra vaxbaserade produkter ger ett mycket gott skydd mot rost och kan läggas på såväl maskindelar som skall fraktas långt eller verktyg i hemmet eller på gården. Produkterna används oftast för dess goda egenskaper i ex bagagerum där framförallt vårt spray ger en klibbfri yta.

Carosol Universal Rostskyddsvax
Transparent skyddsvax avsett att användas när det önskas ett ofärgat rostskyddsmedel. Användningsområden är bl.a. bilens bagageutrymme och i dörrfalsar på bilen. Används ofta för att skydda maskiner, redskap, verktyg m.m.

Carosol Universal Tunt Rostskyddsvax
Rostskyddsvax bestående av vax och olja. Låg viskositet ger en mycket god inträngningsförmåga mellan plåt och balk i hålrum, tröskellådor etc. Även lämpligt till maskindelar, verktyg, redskap m.m. Ger en lite klibbigare yta än Rostskyddsvax Universal i aerosol.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår