Uppd. 2016-09-21

Rekordsumma till barncancerfonden

Team Rynkeby Sverige har i år verkligen cyklat för barncancerfonden. Under en högtidlig ceremoni i Helsingborg i helgen tillkännagavs beloppet som säsongens cyklister samlat in, hela 19 miljoner kronor. 6 miljoner kronor mer än förra årets rekord som var på 13 miljoner kronor.

Torget i Helsingborg var dagen till ära fyllt av besökare, utställare och familjemedlemmar som spänt stod och väntade på 200 gulklädda cyklister, som dagen till ära tillsammans cyklat från Lund, Halmstad och Kristianstad för att leverera checken. Summan kommer likt tidigare år att skänkas oavkortat till Barncancerfonden. På plats för att ta emot checken var en omtumlad och tacksam Per Leander, generalsekreterare på Barncancerfonden.

Checköverlämningen satte punkt för Team Rynkeby-året 2016. Nu är det dags att blicka framåt, mot 2017 års evenemang.


 

Uppd. 2016-07-17

Mål

Igår rullade 1600 cyklister in i Paris efter en cykeltur på 128 (!!) mil. Resan gick igenom Sverige, Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike. Det var en jobbig men härlig och spännande resa.

   

 

Uppd. 2016-07-10

Resan har börjat

Igår gick startskottet för Team Rynkebys resa mot Paris. Första etappen gick till Göteborg och Hoppets hus där Team Rynkeby Jönköping mötte upp med team Värmland och team Göteborg. Gruppen cyklade i kortege till Drottning Silvias barnsjukhus där de hejade på barnen och fortsatte sedan sin färd mot hamnen där de cyklade på färjan till Tyskland.

Ni kan följa dem här.

 

Uppd. 2016-06-23

Två veckor kvar till start

Om snart två veckor påbörjar Team Rynkeby Jönköping, med sina närmare 30 deltagare, sin cykelfärd mot Paris. De har tränat och laddat hela våren och är supertaggade. Förra helgen cyklade delar av gruppen Vättern runt som en del i vårens träningsprogram. Som mål hade gruppen satt en sluttid på under 12 timmar, den slog de med 13 minuter! Nu är det bara att ladda om för den slutgiltiga cykelturen. 

 

 

 

Hagmans - stolt sponsor av Team Rynkeby       

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

Team Rynkeby grundades år 2002, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, men även andra företag visade sitt stöd. Deltagarna i historiens första Team Rynkeby-lag var faktiskt så duktiga på att skaffa sponsorer att man fick ett överskott på 44 500 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare. Pengarna skänkte Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital, och en ny tradition var därmed född.

Idag består Team Rynkeby av 1 600 motionscyklister och 400 funktionärer fördelade på 38 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna. Under året ska deltagarna inte bara förbereda sig på att cykla dryga 1 200 km till Paris, utan förpliktar sig också att göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Under v. 28 kommer de deltagande cyklisterna att färdas ifrån resp. startort för att gemensamt anlända till slutdestinationen Paris lördagen den 16 juli.

 

Läs mer om Team Rynkeby här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår