Stålplast Marin produkter

Lagom till att båten skall fixas till våren kommer det att finnas nya spackelprodukter att välja på i butikshyllorna. Stålplast känner de flesta av oss till som ett känt spackelmärke, men främst till bilen. Det Hagmans nu lanserar är en marin serie under varumärket Stålplast.

Epoxy filler är enligt Hagmans främst lämpad för skador under vattenlinjen, den kan även användas för olika infästningar av skott mm inne i båten, detta då vidhäftningen skall vara mycket god. Produkten har även viss flexibilitet så att mindre grundstötningar inte påverkar infästningen nämnvärt, berättar Leif Säterborn som är forsknings och utvecklingschef hos Hagmans i Fritsla.

Marine filler är ett lättviktsspackel av polyestertyp som främst lämpar sig ovan vattenlinjen. Fördelen med detta, utöver dess vanliga funktion, är att den har lägre densitet än vatten vilket innebär att det både är lätt och flytande.

Gelcoat filler är som namnet antyder ett spackel för mindre skador på båtens gelcoat. Efter spackling slipar och polerar du ganska enkelt upp motsvarande glans som resterande ytor på båten.

”Repair kit” är som det låter ett komplett paket med flytande polyester, härdare och väv, allt i en vanlig spackelburk med ett större lock, vilket hjälper till att hålla allt på ett ställe.

Vi noterar att Hagmans går ifrån tuber och istället lanserar dessa artiklar i små burkar, vilket kan vara en fördel då tuber efter ett tag har en förmåga att läcka. Det kan även vara enklare när det är större skador som skall repareras. Det större locket håller även ordning på bruksanvisning och härdartub.

Our website use cookies. By using the website you are agreeing to out cookies policy. Click here for more information.

I understand